Thursday, February 10, 2011

KEJATUHAN EMPAYAR ISLAM UTHMANIAH DUNIA MEWAJIBKAN BANI HASYIM DUNIA BERSATU DALAM MQTK - MELAYU


(40 Rencana/artikel/Wasiat Sulit Bani Hasyim-MQTK mengenai Masjidil-Aqsa akan didedahkan secara berperingkat kepada semua umat Islam Melayu terlebih dahulu, sebelum ke OIC 2013)

Kejatuhan Empayar Othmaniah sebenarnya bermula sejak dari pemerintahan Sultan Mahmud II (1808 -1839) lagi. Kita boleh melihat puncanya dari dua sudut :

Pertama :... Pemodenan mengikut arus barat.

Kedua : Meninggalkan amalan Islam.

Ada agenda tersembunyi yang perlu kita fahami. Sepanjang kurun ke 19 berlaku proses perindustrian dan elektonik di Eropah, ianya bukan satu proses semulajadi bahkan satu perancangan pihak tertentu untuk mengaut keuntungan. Apa yang terjadi ? Kemajuan teknoloji membawa saudara kembarnya yang menjadi protokol atau prosedur bersama –
samanya iaitu bon – bon, sekuriti, wang kertas dan lain – lain instrument kewangan.

Bermula dari projek pembinaan keretapi yang memerlukan modal yang besar, cara pembayaran Islam tidak boleh dipakai. Mereka menumpu di Turki sebagai pusat pemerintahan dan Mesir sebagai pusat intelektual Islam. Cara perniagaan atau muamalat
islam mesti diketepikan, maknanya keputusan para Ulamak dalam hal – hal perniagaan tidak diperlukan lagi.

Selama ini umat Islam menguasai bidang perniagaan dan perdagagan sementara masyarakat Yahudi dan Kristian membayar jizyah bagi keselamatan mereka dan membenarkan mereka tidak ikut serta dalam kewajipan ketenteraan. Malangnya selepas tugasan penyusunan semula masyarakat diserahkan kepada Bankers Yahudi atas nama untuk memodenkan Khilafah Othmaniah , pekara yang sebaliknya berlaku orang Yahudi dan Kristian menjadi
TUAN/Masters kaya raya sedangkan rakyat Khilafah pulak menjadi miskin.


Sultan Mahmud II membentuk tentera diraja bermodelkan tentera British. Tentera jihad diganti dengan tentera makan gaji. SIstem demokrasi diperkenalkan, jawatan wazir besar diganti dengan Perdana Menteri.
Cukai dinaikkan.

Tanzimat (reformasi) diperkenalkan pada tahun 1839 oleh Sultan Abdul Mecit .

Sistem kerajaan tempatan digantikan dengan model Perancis. Ini menyebabkabkan sistem perniagaan Bazaar, khidmat masyarakat melalui waqaf yang dipanggil imaret dan millet (majlis perlindungan bagi golongan minoriti ) tidak lagi berfungsi .
Pendidikan dua aliran diperkenalkan , tradisional dan sekular yang bertulang belakangkan stok, bon dan lain – lain
institusi kewangan moden. Ini berlaku secara tidak sedar atas nama memodenkan empayar.

Undang – undang Islam keatas status ahlu Zhimmah dihapuskan.
Reformasi Tanzimat memfokuskan kepada pemusatan pentadbiran ( administrative centralization) menggantikan
sistem autonomi amiriah tempatan. Tiga wazir yang menjayakan tanzimat ialah Rechid, Ali dan Fuad Pasha. Mereka bersahabat baik dengan banker Yahudi bernama Camondo. Mereka menghabiskan banyak masa mereka di Paris mempelajari teknik permodenan barat. Nasihat dari financial planner Yahudi diperlukan bagi memodenkan empayar.
Kebanyakan orang Yahudi di Istanbul tinggal di Galata. Isaac Camondo menubuhkan Bank Camondo pada tahun 1802. Saudaranya Abraham-Salomon Camondo menggantikannya pada tahun 1832. Kerana sumbangannya yang besar kepada tanzimat beliau dianugerahkan Nishan-I Iftihar dan menjadi Komander Mejidiye pada tahun 1849.

Pada tahun 1842 wang kertas KAIMA diperkenalkan menggantikan dinar dan dirham , ini membawa kepada penguasan banker YAHUDI keatas kedaulatan khilafah. Secara tidak sedar, banker - banker ini dijemput untuk mencipta system kewangan moden dengan system riba mereka melalui bon, kredit, saham dan pengeluaran wang kertas yang dikuasai banker Yahudi. Reformasi kewangan memberi mereka peluang untuk membuka bank – bank baru.


Pada tahun 1845 Kerajaan Othmaniah bersama Mm. Alleon dan Theodore Baltazzi menubuhkan Bank of Constantinople bagi tujuan memberi pinjaman kepada kerajaan.

Perang Krimea memberi peluang kepada banker Yahudi berkembang dalam empayar Othmaniah. Kerajaan memerlukan dana untuk peperangan.
Bank memberi pinjaman dengan interest. Ottoman Bank ditubuhkan pada tahun 1856, ia menjadi satu langkah kepada penubuhan bank pusat dengan dana dari luar dengan jumlah 500,00 pound sterling. Transformasi modal persendirian kepada Bank Pusat akan membawa kepada system kuasa berada ditangan pemilknya banker – banker Yahudi Antarabangsa.

Keluarga Rothschilds yang terlibat dalam penubuhan Federal Reserve USA juga turut terlibat atas nama pelaburan melalui Alphonse de Rothchilds dan bapaknya James Rothschilds membuka cawangan French Rothchilds Bank di Istanbul.
Kerja – kerja untuk penubuhan bank pusat akhirnya berjaya dengan tertubuhnya La Bank Imperiale Ottomane pada tahun 1863 dengan bantuan Yahudi bernama Emil dan IsaacPereire. Ini model yang menjadi superbank seterusnya dari Bank pusat kepada Bank Dunia dan International Monetary Fund. Bank ini menjadi bankers bank, dengan deposit dan
pengumpul dan pengedaran kredit. Ia akan menentukan kadar antara Bank, memberi pinjaman, jual dan beli, membincangkan pembelian komoditi, memberi dana dan melibatkan diri dalam projek pelaburan dan mengeluarkan dan mencetak wang baru. Bank Camondo hanyalah bank biasa, Ottoman bank ialah bank dengan dana tempatan
seterusnya bank baru Imperial Ottoman bank menjadi Bank Pusat dengan dana antarabangsa.
Satu system penguasaan kewangan telah diletakkan batu asasnya. Bank ini akan menyerap masuk dalam setiap aktiviti masyarakat bermula dari kedai runcit. Tidak ada aktiviti masyarakat yang dapat lepas dari Bank. Dari aktiviti jual beli, simpanan seterusnya dana kewangan dan pelaburan , semuanya melibatkan bank.
Mereka menjadi Tuan kepada dunia. Masters of the Worlds.

Pada tahun 1858 bankers Yahudi telah meletakkan syarat pinjaman dengan jaminan tranformasi sosial kepada Kerajaan Othmaniah. Ini menunjukkan sistem ekonomi hutang berkait rapat dengan kejuruteraan sosial. Pada waktu itu jizyah sudah berkubur. Bank Yahudi bertapak, sistem politik Nasrani Kristian menjadi penggerak empayar Othmaniah ! Hak
menandatangani kerajaan tergadai kepada peminjam wang. Tahun itu juga , undang - undang tanah baru menafikan hak Sultan. Seterusnya tahun 1867 , orang asing dibenarkan membeli tanah.


Projek keretapi menghubungkan Istanbul ke Vienna , Austria dikatakan akan menghubungkan dunia Islam dan Eropah. Oleh kerana projek ini begitu besar, begitu jugalah peranan penipuan besar oleh bank - bank Yahud di London, Paris dan Brussel dalam membiayai projek ini dengan bon - bon kerajaan Othmaniah.
Pada tahun 1873 , berlaku 'crash 1873 ' yang membawa kepada kejatuhan nilai bon - bon tersebut. Projek ini bukan
sahaja pembanggunan fizikal dalam bentuk konkrit bangunan semata - mata. Bahkan suatu gerakan yang mengatasi ruang lingkup sempadan nasional dan bangsa tetapi didalangi dengan angka - angka pada dokumen kewangan yan dipanggil saham dan bon.

Pada tahun 1875 Kerajaan Othmaniah diistiharkan muflis kerana tidak mampu membayar hutang. Suruhanjaya Asing dilantik mewakil pemegang saham asing. Kerajaan terpaksa mengenakan cukai terhadap rakyat. Serbia memberotak. Bosnia diserahkan kepada Austria dibawah bendera Othmani. Jalan keretapi tidak siap tetapi separuh dari perniagaan laut telah jatuh ke tangan British.
Kesan mengurangkan perjalanan dari Vienna ke Istanbul dari seminggu ke 40 jam ialahkejatuhan Khilafah Othmaniah.

Sultan Abdul Hamid menjadi Khalifah pada tahun 1876. Beliau mahu kembali kepada pemerintahan asal Othmaniah sebelum tanzimat. Beliau menolak sistem hiraki barat dan mahukan sistem topkapi dan imaret diperintah oleh keluarga diraja Othmaniah semula. Beliautidak percaya kepada pegawai - pegawai yang berkhidmat sebelumnya. Secara beransur - ansur beliau mengurangkan peranan mereka dalam kerajaan. Beliau berjaya mengurangkan hutang kerajaan.

Pada tahun 1896, perwakilan Zionis telah menemui beliau. Sebagai tawaran untuk mendapatkan Palestin mereka memberi tawaran untuk memperbaiki keadaan krisis kewangan yang dihadapi oleh kerajaan Othmaniah. Bagaimana seorang yang tidak mempuyai tanahairnya sendiri boleh membuat tawaran kepada pewaris salah satu empayar terbesar di dunia. Jawapannya ialah satu bentuk kuasa baru telah muncul, kuasa bank telah mengatasi kuasa kerajaan atau kuasa politik. Kuasa tidak lagi dalam bentuk ketenteraan tetapi dalam bentuk jumlah nombor wang dalam bank. Politik dijadikan alat untuk mengawal masyarakat.

Kuasa politik pulak dijadikan alat bank untuk menjalankan projeknya.
Sultan Abdul Hamid telah mengungkapkan kata-kata bersejarah yang ditujukan kepada Herzl
melalui utusan yang dihantar untuk perundingan tersebut :

"Saya menganjurkan supaya dia(Hezrl) tidak meneruskan perkara ini (usaha mendapatkantanah Palestin). Saya tidak dapat menjualkan walaupun satu kaki persegi daripada tanah inikerana ianya bukan milik saya, tetapi milik rakyat saya. Rakyat saya telah membentuk sertamengekalkan Empayar ini dengan pengorbanan dan darah, dan kami akan mempertahankannya dengan darah kami sebelum menyerahkannya kepada sesiapapun.

Biarlah yahudi-yahudi itu menyimpan sahaja wang mereka yang berbilion-bilion itu. Jikasekiranya Empayar ini berpecah, maka mereka boleh mengambil Palestin secara percuma. Tetapi mestilah dilangkah mayat kami dahulu, dan saya tidak akan membenarkan ianya berlaku atas sebab apapun.."

Sultan Abdul Hamid digulingkan pada tahun 1908. Pada tahun itu juga , pejabat pertama zionis di buka di Palestin dibawah firma Rohschilds. Maka berakhirlah empayar Othmaniah walaupun ia masih belum secara rasmi sehingga tahun 1924 oleh gerakan sekular Kamal At-Tarturk.

1925 Sultan Abdul Hamid II mengisytiharkan baginda tiada kuasa lagi ke atas 3 Kota Suci Umat Islam dunia, yang menjana beratus juta rial pendapatan Baitul Mal Khalifah Islam waktu itu. Dengan pengunjung lebih 2-5 juta setahun, pendapatan bagi satu Kota Suci lebih RM25 billion. Dengan 3 Kota SUci, lebih 75Bilion setahun dapat dikumpulkan dengan mudah oleh baitul Mal Khalifah.

1926 Syarif Al-Husin dari Bani Hasyim Makkah (Misfalah) diangkat sebagai pengganti Sultan Abdul Hamid berkuasa atas 3 Kota Suci Islam. Bagaimanapun Pihak British diketuai Sir Lawrence Gullemard penasihat astronomy HM King George IV mendapat pengesahan Wali Besar Serambi Makkah waktu itu, iaitu arwah Tok Kenali yang menjadi penasihat agama tertinggi Sultan Kelantan, bersetuju dengan Datuk Perdana, Datuk Perwira dan ramai lagi tokoh Bani Hasyim Kelantan, menolak Kekhalifahan Syarif Al-Husin dengan dalil hujjah Mujaddid terakhir wajib bersama 313 ahli jemahnya dan hasta baginda adalah ukuran bagi dinding baru Kaabah. Nyata Syarif Al-Husin gagal membuktikan semua tanda kitab, lalu pihak British bersetuju memakhzulkan jawatan baginda pada 1926. Sejak itu tiada lagi kuasa Islam dunia dan British(kuasa Kristian terbesar dunia) hanya mengiktiraf dan berhubung dengan Datuk Perdana/Tan Sri Nik Ahmad Kamil bagi semua urusan negara Islam dunia - hingga Malaya merdeka dan penubuhan OIC kemudiannya.

Namun pihak Yahudi telah nampak ini semua dan perancangan sulit merampas salah satu Kota Suci Islam untuk pendapatan mereka itu akhirnya terlaksana dengan Balfour Declaration 1917, di mana James Balfour selaku Perdana Menteri British waktu itu mendapat kelulusan parlimen bagi mneyediakan Tanah di Gaza untuk Yahudi dari serata dunia bernegara bagi mengelak mereka terus diperhambakan/dijual-beli/dilayan seperti haiwan oleh orang kristian sendiri(amat dibenci kerana sejarah menulis mereka bunuh utusan Allah - Rasul/Nabi).

Datuk Perdana, Tok Kenali mewakili kerajaan Islam Melayu terpaksa menyokong dan bersetuju bersama British buat seketika kerana ancaman Siam. Bagaimanapun stelah siapa Pati Rahsia dikarang, Datuk Perdana pernah berpesan urusan mengambil kembali ukubci Masjidil Aqsa amat mudah dan bukan dengan jalan perang membunuh askar(menggunakan kuasa asma 99 nama Allah - karamah para Wali Allah - petir, gempa bumi, banjir, penyakit berjangkit etc, tetapi dengan syarat urusan kewalia dipegang sepunuhnya oleh bangsa Melayu termasuk urusan Bani HAsyim dunia atau "Imam Mahadi" yang telah disebut akan bersolat di Aqsa dan dikuburkan di sana - ruang kubur baginda telah ada disedikan sejak 700 tahun lalu).

1948 Israel mula menaikkan benderanya. 1969 setelah memenagi perang Yong Kippur, askar Mesir adalah yang terakhir terpaksa berundur dan sejak itu tertegaklah Negara Israel. Malaysia antara yang tidak mengiktiraf kewujudan Negara Israel dan mengaharamkan Visa atau lawatan ke Kota Suci Islam ke-3 di dunia itu.

1969 - 2011, setelah 42 tahun Kota Suci Islam dijajah dan segala hasil tahunannya masuk ke poket Yahudi, berbilion setahun dengan percuma. Maka adalah menjadi tanggungjawab bangsa Melayu merampas kembali Kota Suci itu. Tiada lagi bangsa di dunia ini yang terlebih layak untuk berdepan dengan Yahudi laknatullah itu kecuali Bangsa Tertua di dunia ini....MELAYU..!!

2009 MQTK dibentuk dalam "Quraisy"(darah Rasulullah SAW) dan segala cerita(karangan Istana) disampaikan satu persatu tentang sejarah terdahulu nenek moyang, sebelum disambung oleh kita semua dan untuk secara khusus mengkaji 40 kaedah yang ditinggalkan/diwasiatkan oleh semua Bani Hasyim terdahulu bagaimana Malikul Ra'du (awan redup/jentera malaikat) dapat dipindah ke Masjidil Aqsa sebelum rampasan dibuat secara aman. Itu hanya boleh dibuat jika munafiq dunia berjaya dihapuskan 100% mengikut hadis sahih dan wasiat Pati Rahsia. Dan Kaabah akan dapat disiapkan dengan material(batu-batu) dari Masjidil Aqsa itu dan umat Islam akan mengerjkan haji dengan Kaabah baru 2 pintu timur dan baratnya serta bebas dimasuki rakyat jelata, sebelum kemunculan Nabi Isa dan 7 Pemuda Gua Asha Bulkahfi itu untuk menunaikan haji mereka.

Moga seluruh munafiq akan dihapuskan 100% sedikit masa lagi oleh tangan-tangan kita sendiri(MQTK) atau kita semua beroleh syahid (mati dibunuh semua sekali oleh mereka sebelum sempat kita solat di masjidil aqsa), dan kita yakin 100%, kemenangan berpihak kepada kita sebagaimana maksud hadis lebih 1400 tahun itu. Takdir dan waktu menentukannya. Anda berdoalah. Insyaallah.

YDP. MQTK

Menyambut 2011M

No comments:

CROWN D'RAJA PERTUBUHAN MQTK QuranSunnahIslam..

........free counters ..............................................................................“and I have come to you with a SIGN FROM YOUR LORD, so fear Allah and OBEY ME! Truly Allah is my Lord and your Lord. Therefore submit to HIM! This is A STRAIGHT PATH" (maryam 19:36)