Wednesday, June 29, 2011

SIAPAKAH WANITA PERTAMA BUKA FIRMA GUAMAN MALAYSIA..??

1957 Merdeka – Tan Sri Nik Ahmad Kamil ke England lafaz merdeka depan HM Queen Elizabeth II – tanpa perang dan pertumpahan darah kerana British tidak bermusuh dengan Raja Kelantan, malah sekutu rapat. Anak bongsu Nik Ahmad Kamil (Nik Mariah Lawyer lulusan London –wanita pertama melayu buka firma guaman di malaysia) akhirnya sengaja dikahwinkan dengan bangsa British untuk menguatkan lagi jaminan hubungan dua bangsa ini demi menjaga dari ancaman Siam kepada cucu cicit di kemudian hari.
Wujudlah MQTK yang darah campur habis intang pukang india+british+melayu+china+monggol+turkey+arab+Israel+nasrani... etc..etc...(jadi konflik ada anak cucu kerabat tak faham dan keliru identity..!)

1957M Malaysia merdeka
1963 – Nama baru Malaysia. 5 Prinsip rukunegara untuk jamin keamanan Negara majmuk diperkenal oleh Nik Ahmad Kamil.
1969 - Israel dengan rasmi dimasukkan kedalam peta dunia.

1973 – Australia membenarkan Orang asli terlibat urusan pengundian dan ahli parlimen. Israel memenagi perang Yong Kippur menyebabkan tentera Mesir terpaksa berundur.
1974 –Tun Razak Meninggal dunia. Tun Husin Onn ambil alih teraju Malaysia dan DEB. Petronas ditubuh sewaktu Tengku Razaleigh Hamzah selaku Menteri Kewangan Malaysia.
1977 – Tan Sri Nik Ahmad Kamil meninggal sewaktu bertugas selaku Speaker Dewan Negara. Semua kitab, buku, diary, catatan, nota dan semua dokumen sulit beliau dirahsiakan dan disimpan di satu tempat khas di Kampung Kadok(salah sebuah rumah nenek moyang kami/D1-MQTK). Dokumen sulit tersebut jika didedah kepada umum anak melayu automatik akan berperang sekali lagi dengan Siam dan sesama Melayu  yang bodoh/buta sejarah negara dan bangsa serta Islam Asia Tenggara ini..!!

1981 – Tun Mahathir PM Malaysia ke-4. 23 tahun pegang PM melahirkan lebih 40 jutawan Bumiputera, namun DEB masih dibawah 20%. Anak luar nikah didaftar oleh JPN seramai 257 ribu orang. Revolusi Industri dan Teknologi dilancar dengan agresif. Malaysia dipacu keluar dari status negara pertanian kepada negara pengeksport tenaga mahir dan peralata kejuruteraan dan teknologi tinggi termasuk komputer, satelite dan peralatan perang. Beratus pelabur asing dijemput membuat pelaburan besar bernilai lebih 40 billion dalam semua sektor di bawah 17 kementerianya. Kerangka pembangunan segala aspek Infrastruktur negara  seperti empangan elektrik, jalanraya, lapangan terbang, banda satelite dan sebagainya lagi dijana dengan aset Bumiputera bernilai lebih RM100 billion(di mana Petronas penyumbang utama/pembayar cukai terbesar sejak 1974 - lebih RM100 billion). Krisis kegagalan pengurusan aset Melayu terburuk.  Skandal BMF RM2.1 Billion duit bangsa Melayu lesap sekelip mata di Hongkong. Jalil Ibrahim auditor dihantar untuk menyiasat di bunuh. Kes di tutup.

1985 – Proton keluarkan model pertama. Proton Saga merupakan model pertama syarikat automotif pertama Malaysia iaitu PROTON, berasaskan model Mitsubishi Lancer Fiore. Ia dibangunkan buat pertama kali di Shah Alam pada bulan September 1985. Proton Saga ke 100,000 telah dikeluarkan pada Januari 1989. Semasa pelancarannya, kereta Proton Saga pertama telah dihadiahkan kepada Muzium Negara sebagai simbol bermulanya industri automotif negara. Sejak daripada itulah Proton Saga menyumbang sebahagian besar daripada hasil jualan Proton. Varian Saga amat popular di kalangan pemandu teksi kerana harganya yang murah serta kos penyelenggaraan yang rendah.

Tragedi Memali. 13 pengikut Ibrahim Libya Baling Kedah, maut ditembak PDRM di bawah Tun Musa Hitam, sewaktu Tun Mahathir berada di China. PKM dan Kerajaan Malaysia tandatangani PKM letak senjata - tak mahu lawan lagi.(Tanah ladang beratus ekar di Sukirin, pusat operasi melayu frust cucu cicit Long Pandak  musuh Raja Kelantan dan Parti Komunis Malaya,  automatik berpindah ke tangan kerabat MQTK, Kak Ma dan Tok Nebeng Nawi - tukar jadi tempat rehat/kebun/honeymoon ahli-ahli MQTK). Pertubuhan Kerabat Long Gaffar dibentuk dengan Bapa Saudara Sultan Ismail, arwah Tengku Faisal jadi YDP. Pertama. Bani Hasyim sekali lagi dikerah bersatu atas nama nenek moyang (sedikit dibenci oleh anak melayu sendiri yang buta sejarah).

No comments:

CROWN D'RAJA PERTUBUHAN MQTK QuranSunnahIslam..

........free counters ..............................................................................“and I have come to you with a SIGN FROM YOUR LORD, so fear Allah and OBEY ME! Truly Allah is my Lord and your Lord. Therefore submit to HIM! This is A STRAIGHT PATH" (maryam 19:36)